Skip to content

Algemene informatie


BELANGRIJKE ALGEMENE INFORMATIE VOOR JEUGDLEDEN VAN TAVV

Leiders/ wedstrijden op zaterdag
Vanuit TAVV doen we onze uiterste best om voor de wedstrijden voor ieder team een of meer leiders beschikbaar te stellen.
Deze leiders/leidsters verzorgen al het gebeuren rondom de wedstrijden en zijn het eerste aanspreekpunt voor ouders en kinderen. Uiteraard zijn aanmoedigingen welkom, maar laat het coachen aan de leiders over, zodat de jongens en meisjes weten naar wie ze moeten luisteren en wat ze in het veld moeten doen en niet in verwarring raken door allerlei goedbedoelde aanwijzingen van langs de lijn.

Thuis en –uitwedstrijden
De K.N.V.B. zorgt ervoor dat ieder team per seizoen ongeveer evenveel thuis-als uitwedstrijden speelt. Op het weekblaadje (via www.tavv.nl) is aangegeven of uw kind thuis of uit speelt en hoe laat uw kind bij TAVV aanwezig moet zijn. Zorg bij thuiswedstrijden dat uw kind ongeveer 10 minuten voor de aangegeven tijd aanwezig is. Dan kunnen de wedstrijden altijd op tijd beginnen.

Indien uw kind een uitwedstrijd speelt wordt er altijd gezamenlijk vertrokken vanaf het voetbalveld van TAVV. We gaan ervan uit dat bij onze jongste jeugdteams (D- E en F jeugd) de meeste ouders ook met uitwedstrijden meegaan en dat er altijd voldoende vervoer is. Indien dit niet het geval is zal vervoer door de leider geregeld worden, al dan niet via een vooraf opgesteld rijschema. Voor de oudere jeugd (A-B en C –jeugd) zal sowieso een rijschema opgesteld worden.
Om op tijd te kunnen vertrekken vragen we iedereen om 10 minuten voor de aangegeven vertrektijd op het weekblaadje (via www.tavv.nl) bij TAVV aanwezig te zijn. I.v.m. veiligheidsredenen verzamelen we bij uitwedstrijden binnen het hek en niet op het parkeerterrein.

Website TAVV
De wedstrijden voor zaterdag staan op het weekblaadje dat via internet te raadplegen is: www.tavv.nl.
Willen jullie iedere week zelf kijken wat er op het programma staat? Vaak is via deze website ook het programma voor de komende weken al te raadplegen! Mocht u niet over internet beschikken, dan kunt u iedere zaterdag in de commissiekamer van TAVV een fysiek exemplaar van het weekblaadje voor de volgende week ophalen.

Afzeggingen
Veel teams hebben slechts een of twee wisselspelers. Dit is bewust gedaan om uw kind op zaterdag zo veel mogelijk te laten voetballen. Het komt de beleving van kinderen nu eenmaal niet ten goede als ze een groot deel van een wedstrijd als wissel aan de kant moeten staan omdat er te veel spelers in een team zitten. Dit betekent wel dat we iedereen iedere week weer nodig hebben. Probeer daarom het afzeggen tot een minimum te beperken ( ziekte is natuurlijk heel legitiem).

Afzeggingen voor de wedstrijden van zaterdag graag uiterlijk op de woensdag ervoor al doorgeven aan de leider en/of trainer zodat indien nodig nog voor vervanging gezorgd kan worden. Uiteraard geldt dit alleen als u dit al weet en niet bij onverwachte ziekte e.d.
Afzeggingen voor de trainingen ook graag zo vroeg mogelijk aan de betreffende trainer doorgeven zodat hij daarmee rekening kan houden bij de voorbereiding van de training

Wassen van Shirts/ tenues
Voor het wassen van de shirts doen we graag een beroep op de ouders en zullen de leiders bijhouden wie er aan de beurt is.

Afgelastingen
Omdat leiders ook niet altijd weten of het voetbal op zaterdag doorgaat, kunt u hiervoor vanaf 08.00 uur bellen naar de kantine van TAVV. TAVV heeft hier voor het komende seizoen een speciaal telefoonnummer beschikbaar : (0172) 600115. Soms wordt het voetbal al in een eerder stadium afgelast; dan is het handig om op vrijdagavond of zaterdagochtend te kijken naar teletekst pag. 603. Het gaat dan om de wedstrijden in West 2. Als er een kruisje in de betreffende categorie staat gaat de voetbal niet door. Evt. wordt er wel een alternatief programma ( trainen, wedstrijd, iets leuks o.i.d ) vastgesteld maar dan wordt dit via de leiders bekend gemaakt.


Training

Alle jeugdteams binnen TAVV hebben de mogelijkheid om 2 keer per week te trainen. Gezien de belasting die het mee zich meebrengt, trainen de allerjongsten slechts een keer per week.
We proberen voor ieder team een of twee trainers beschikbaar te stellen. Ook dit zijn vrijwillgers die vaak hun schaarse vrije tijd beschikbaar stellen om een team te trainen. Zorg er dus dat uw kind ook de trainingen wekelijks bezoekt. We beschikken over kunstgras op het trainingsveld. Dit betekent dat de trainingen in principe altijd doorgaan. Wanneer een training niet doorgaat, zal dit via de trainers gecommuniceerd worden.
Kan uw kind een keer niet komen trainen, geef dit dat zo vroeg mogelijk door aan de betreffende trainer. Dan kan deze daar rekening mee houden bij de voorbereiding van de training.

Om de trainingen op tijd te laten beginnen vragen wij u, om uw kinderen 10 minuten voor aanvang van de trainingstijd aanwezig te laten zijn.
Dan kan het beschikbare trainingsuur optimaal benut worden. Geef u kind gerust een plastic flesje water of limonade mee. De training is vaak inspannend en dan is het fijn als ze tussendoor iets kunnen drinken.

Kleding e.d.

Training:
Zorg ervoor dat uw zoon/ dochter op de training sportkleding aan heeft ( bij warm weer een korte broek/ t-shirt en bij kouder weer een trainingspak en trui en eventueel handschoenen en een muts).
Zorg tevens voor goede schoenen (stevige gymschoenen of voetbalschoenen). Verder is het belangrijk dat de kinderen ook tijdens de training scheenbeschermers dragen. Dat is bij wedstrijden verplicht dus dan wennen ze daar alvast aan. Tevens voorkomt dit pijn en blessures als ze tijdens een partijtje op de training per ongeluk door een teamgenoot geraakt worden.
Denkt u eraan dat het kunstgrasveld (trainingsveld) alleen betreden mag worden met voetbalschoenen met een vaste noppenzool.

Wedstrijden:
Tijdens de wedstrijden spelen de zowel de jongens als de meisjes in een voetbalshirt van TAVV (dit wordt door TAVV verstrekt dus hoeft niet zelf gekocht te worden). In sommige gevallen worden ook broekjes en sokken door TAVV verstrekt maar meestal moeten de kinderen zelf zorgen voor een witte korte broek en kobalt blauwe voetbalsokken met drie witten strepen. De voetbalsokken zijn o.a. te verkrijgen bij Bahlmansport in Alphen aan den Rijn (Herenhof).
Verder zijn scheenbeschermers verplicht (ook verkrijgbaar bij sportzaak) en natuurlijk de voetbalschoenen!
Ook hier geldt weer dat kinderen die op het kunstgrasveld hun wedstrijden spelen (F- en E-pupillen en een aantal D-pupillen) het veld alleen mogen betreden met voetbalschoenen meet een vast noppenzool.

Douchen na de wedstrijd is verplicht. Geef uw zoon of dochter op zaterdag daarom in ieder geval een handdoek en schoon ondergoed mee. Daarnaast raden wij aan om ook slippers mee te geven want de kleedruimtes zijn niet altijd even schoon.

Zorg tevens voor een goede sporttas die goed dicht kan (met een rits). Doe hier tijdens de wedstrijd de gewone kleren van uw kind in (ook jas en schoenen). Vaak zitten er meerdere teams in een kleedkamer en als de kleren aan de kledinghaakjes gehangen worden, gebeurt het nog wel eens dat ze kwijt zijn, of helemaal vies en nat omdat ze op de grond gevallen zijn

Geef verder geen waardevolle spullen, kleding of geld mee aan uw kind. Ook hier geldt weer: iedereen kan doorgaans in de kleedkamer komen en het is zonde als mooie of dure spullen kwijt raken.

Geef een reactie